Ervaringen

“Ik ben drie jaar geleden bevallen van mijn zoon Tijn. Het was een zware bevalling. Tijn is uiteindelijk met de vacuümpomp gehaald. Ik heb altijd het idee gehad dat hij veel spanning in zijn lijfje had en dat die zich o.a. uitte in eczeem, onrust ’s nachts en moeite met onbekende plekken en mensen. Ook ikzelf had nogal wat spanningsklachten. Via via hoorde ik over body stress release. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, maar voordat ik mijn kind eraan toevertrouwde wilde ik het eerst zelf ervaren. Al na één sessie merkte ik duidelijk verschil: er kwam meer ruimte in mijn schouders, rug en bekken. Na twee keer voelde ik me rustiger en energieker en merkte ik dat mijn mentale veerkracht toenam. Nu, na vijf sessies, merk ik dat mijn hoofd en lichaam eindelijk weer als één geheel voelen. Ook Tijn is inmiddels geweest en het gaat heel goed met hem. Na één sessie was zijn eczeem al veel minder, al moet ik zeggen dat hij daar ook een homeopatisch middel voor krijgt. Na vier sessies body stress release zien we echt een flinke sprong in zijn ontwikkeling; hij is veel vrijer en opener, kruipt niet meer in zijn schulp in minder vertrouwde situaties. Ook slaapt hij een stuk beter en als hij ’s nachts eens wakker wordt blijft hij rustig liggen. Het valt ons op dat hij zelfs anders, steviger, loopt.”​

Christine (algehele spanningsklachten) en Tijn (onrust, onzekerheid, eczeem)​

“BSR heb ik als een mooie therapie ervaren. Je lichaam wordt gestimuleerd om zelf te helen. De behandeling is dan ook niet klaar als je de kamer bij Jetske verlaat. Het helen kost tijd, maar ik merkte steeds vooruitgang. Daar gaat het om. BSR heeft me geleerd om te ervaren en te voelen. Als ik me goed voel is het goed, ondanks dat er hier en daar nog spanning in mijn lijf zit.”

Ruud (algehele spanningsklachten)

“Gisteren bedacht ik hoe enorm veel beter ik me voel dan pakweg acht maanden geleden. Toen ik bij Jetske begon zat ik slecht in mijn vel. Ik had steeds vaker aanvallen van hyperventilatie, was schrikkerig en snel boos. Doordat ik lange dagen achter de computer maakte, had ik steeds meer pijn in mijn nek, schouders en armen. Ook stond ik vaak te wiebelen op mijn benen, heel raar.

Na de eerste release begon ik op de terugweg in de auto enorm te gapen. Eenmaal thuis was ik zo moe dat ik meteen mijn bed in dook. Na de derde keer merkte ik dat mijn klachten duidelijk afnamen. Ik kon bijvoorbeeld opeens mijn nek weer draaien om achteruit te kijken bij het autorijden. Gaandeweg voelde ik me steeds ontspannener en kwam mijn energie terug.

Naast body stress release heb ik ook drie stress counseling gesprekken met Jetske gevoerd. Dat was echt een eye opener. Ik begon me te realiseren dat ik veel te veel op mijn bord had en veel te weinig rust nam. Ineens dacht ik: waar ben ik eigenlijk mee bezig? Sindsdien doe ik de dingen anders. Wat ik niet per se zelf hoef te doen besteed ik zoveel mogelijk uit. En dat bevalt mij prima. Ik ben nu lekker aan het werk in plaats van gestrest.”

Heleen (nek-, schouder- en algehele spanningsklachten)

“Sinds enkele weken had ik behoorlijke last van mijn middenrif en van mijn rug, zowel bovenin als onderin. Na een bezoek aan de huisarts en drie bezoeken aan de manuele therapeut bleef de pijn en kwam ik niet verder.

Toevallig ontdekte ik de methode Body Stress Release. Op de website van de vakvereniging staan verschillende stukjes van mensen die behandeld zijn met deze methode. Ik las een stukje van een dame, die exact dezelfde klachten had. Zij benoemde nog een aantal klachten, zoals hartkloppingen, slapende vingers en stramme schouders/nek, die ik daarmee niet in verband had gebracht, maar die ook bij mij speelden. Daarna heb ik me gemeld bij de bsr-praktijk van Jetske Hingst in Amersfoort.

De eerste behandeling gaf direct al resultaat en verminderde de pijn in mijn rug, schouders en nek. Het is lastig uit te leggen wat er precies gedaan wordt, maar het resultaat is onvoorstelbaar! Je ligt gekleed op een behandeltafel en Jetske raakt bepaalde punten aan in onder andere mijn onder- en bovenrug, nek, schouders en dergelijke.
v Na de tweede behandeling had ik geen last meer van slapende vingers en namen de hartkloppingen af. De derde behandeling gaf ontspanning in mijn nek en schouders en de pijn in mijn middenrif verdween geheel. Ik ga er vanuit dat de behandeling bij ieder anders zal werken, maar bij mij was het na vijf behandelingen klaar. Wat een super methode/behandeling! Ik kan iedereen aanraden om niet te blijven lopen met pijn en gewoon een afspraak te plannen.”

Jolanda (rug- en middenrifklachten)

“Vorig jaar heb ik een hernia gehad. Ik had niet alleen pijn in mijn onderrug, maar ook in mijn linker bil en been en ging steeds meer strompelen. Verder had ik last van een pijnlijke nek en deed de wreef van mijn rechter voet soms zeer. Een kennis vertelde mij over body stress release. Zij had net als ik last van haar rug en was er laaiend enthousiast over. Ik ben meteen gaan zoeken op internet. Gelukkig kon ik meteen beginnen bij Jetske. Na de eerste paar behandelingen nam de pijn even toe. Maar ik merkte al snel dat mijn nek en rug minder stijf waren. Ook leek de pijn steeds meer af te nemen. Nu, na 8 behandelingen, voel ik mij een ander mens. Ik doe alles weer zonder geplaagd te worden door mijn rug of nek. En – wat ik het allerfijnste vind – ik loop weer gewoon mijn normale loopje en kan moeiteloos langere tijd wandelen of golfen. Het enige dat af en toe nog opspeelt is de pijn in mijn rechter voet. Maar ook die is al veel minder dan hij was. Tegen leeftijdgenoten die kampen met vage, vervelende klachten zou ik willen zeggen: ‘Probeer het gewoon. Probeer body stress release! Het is ook nog eens een heerlijk ontspannende behandeling!”

Mieke (rug- en nekpijn, moeite met lopen)

“Drie maanden geleden kwam ik voor het eerst op consult bij Jetske Hingst van BSR Amersfoort-Zuid. Na een jaar op zoek te zijn geweest naar de oorzaak van mijn pijnklachten, de diagnose en het zoeken naar de juiste behandeling, was ik nog niet echt opgeschoten. De pijnklachten rond mijn borstbeen en ribben bleken het syndroom van Tietze te zijn. Het syndroom van Tietze is een reumatische aandoening aan het kraakbeen in de borstkas. Bij het syndroom van Tietze zwelt dit kraakbeen op. Dat is niet ernstig, maar wel pijnlijk.

Doordat ik mijn houding onbewust aan de pijn aanpaste kreeg ik rug-, schouder- en nekklachten. Vanwege de pijn en spanning in mijn nek en rug sliep ik slecht. Zo belandde ik in een negatieve spiraal. Toen ik ten einde raad was ging ik googelen. Zo kwam ik uit bij Body Stress Release (BSR). De eerste twee sessies maakten heel veel in mijn lijf los: de pijn werd zelfs eerst erger. Maar tegelijkertijd merkte ik dat er veel meer ruimte kwam in mijn lijf. Ik kon mijn schouders weer laten zakken. Heerlijk!

Voor thuis gaf Jetske wat simpele oefeningen en adviezen mee. Zo kon ik zelf ook bijdragen aan mijn herstel. Ik heb enorm veel baat bij BSR! Momenteel ga ik nog eens in de maand voor een sessie. De pijn van Tietze zal wel niet meer verdwijnen, maar zij is zoveel draaglijker nu mijn andere klachten sterk verminderd zijn. Ik ben enorm dankbaar dat BSR op mijn pad gekomen is!”

Karen (syndroom van Tietze)

“Al van kinds af aan tob ik met hoofdpijnen. De afgelopen jaren wisselde mijn ‘normale’ dagelijkse hoofdpijn zich af met periodes van wekenlange hevige migraineaanvallen. Vaak ging dit gepaard met forse spierspanning en pijnklachten in mijn nek en schouders. Diverse artsen en therapeuten boden niet de soelaas waarop ik hoopte. Medicatie gaf veelal bijwerkingen. Dit voorjaar leken mijn klachten steeds heviger te worden. Van patiënten – ik ben huisarts – hoorde ik over hun positieve ervaringen met Body Stress Release. Sceptisch vanwege mijn eigen medische achtergrond ging ik naar Jetske. Wat een prettig mens en wat een verbluffende techniek! Al na één sessie ervoer ik een duidelijke afname van mijn klachten. Nu, na 6 sessies, is de hoofdpijn nagenoeg verdwenen en voel ik me vitaler dan ik in lange tijd heb gedaan!”

Aleid (migraine en hoofdpijn)

“Ik merk dat mijn zoon ontspannener is. Hij lijkt de laatste dagen echt beter in zijn vel te zitten. Vanochtend zei zijn meester dat hij het deze week echt supergoed gedaan heeft op school!”

Tara (Kirans moeder)

“Ik sliep steeds slecht. Ik kon niet in slaap komen en ik werd ook vaak wakker ’s nachts. Mijn rug deed vaak pijn als ik ’s ochtends wakker werd. Ik ben nu drie keer bij Jetske geweest en nu lukt het om gewoon in slaap te vallen. Ik word alleen nog wel een paar keer wakker ’s nachts. Mijn rug doet geen pijn meer. Soms zeurt het nog een beetje.”

Kiran, 10 jaar (slecht slapen, rugpijn)

“Ik ben twee maanden terug op mijn schouderbladen gevallen en had nog steeds pijn aan mijn schouders. Na een sessie was de pijn al veel minder en na twee sessies was het over.”

Leonore, 16 jaar (schouderklachten)

“Ik heb de afgelopen paar jaar van alles geprobeerd om van mijn nek- en schouderklachten af te komen en ben onder de indruk van mijn eerste Body Stress Release sessie bij Jetske. Wow, alles stroomt! Het voelt nu al veel losser en de pijn is een stuk minder!”

Jacky (nek- en schouderklachten)

Ontdek een Vrijer Leven

BSR Vrijer Leven

Van Bemmelstraat 4e
3818 PD  Amersfoort

Tel. 06 24901041
info@bsr-vrijerleven.nl

Disclaimer

De informatie op de website is geen vervanging voor een medische behandeling en niet bedoeld om een diagnose te stellen.
Raadpleeg in geval van gezondheidsproblemen altijd eerst een arts alvorens informatie van deze website te gebruiken.
Op deze website is copyright van toepassing. Dat betekent dat het niet is toegestaan (delen van) teksten van deze website te kopiëren en elders (op het internet) te plaatsen of te publiceren.

Wortels lichtgroen voor witte achtergrond SCHERM_RGB

© 2021